Suyun Gücü



   Suyun üstüne düşünce ayın gölgesi, garip bir huzur kaplar içimi. Öbek öbek mutluluk fışkırır bütün ruhumdan. Suyun dinginliği ve sadeliği geçmiş anılarımı ve yaşanacak güzel günlerimin heyecanını gün yüzüne çıkarır. Uzaklara dalan gözlerimin baktığı su, o an bana dünyanın en güzel yeri gibi görünür. Akıp giderken bile o kadar güzel ve bir o kadarda kırılgandır. Tıpkı insanın gönlü gibi. Dokunsan sanki paramparça olacakmış hissine kapılırsın. Kıyamaz, dokunamaz ve incitmekten korkarsın çünkü o kadar seviyorsun ki güzel görüntüsünün bozulma ihtimalini bile düşünmek istemiyorsun. Akıp giderken o kadar özgürdür ki asla ümitsizliğe kapılmaz. Asla yön bulma konusunda tereddüt yaşamaz ve mutlaka her koşulda yönünü bulur. Kimseye aldırış etmez çünkü kusursuz güzelliği ve her derde deva oluşu onu başkalarına değil diğer bütün her şeyi ona mecbur kılar. Ve oda bunun bilincinde olarak akmaya dağ tepe demeden salına salına herkese bütün güzelliğini zerafetini, asilliğini göstermeye devam eder. Suyun bilinci vardır her şeyi hisseder ve özümser, tıpkı bizim gibi. 

  Düşünüyorum da sadece suyu taklit ederek bile hayatta üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir şey yoktur. Asla vazgeçmeden, yılmadan, yorulmadan istek ve arzularımızın, hayallerimizin peşinde koşmak bize hem azmimizi hemde ihtiyacımız olan öz güveni fazlasıyla verir. Hiç suyun önüne bir engel çıktığında durduğunu gördünüz mü? Hiç kötü bir söz işitti diye akmaktan vazgeçti mi? Yada canlılar onu pisletti diye kaderine küsüp bana ne ben oynamıyorum dedi mi? Koca bir hayır tabi ki. Her engel çıktığında gürül gürül akmaya devam etti. Her kötü söz işittiğinde aldırmadan hiç duymamazlıktan gelerek yönünü yine kendi tayin etti. Her pislendiğinde hiç bıkmadan, yorulmadan, usanmadan kendini temizleyerek yoluna hiç durmadan devam etti. 

  Bence bizim rol modelimiz su olmalı. Biz neden öyle olmayalım. Neden her zorluk bizi yıldırsın. Neden kendimizden başka herkesi düşünüp kendimizi koca bir mutsuzluğa mahkum edelim. Güçlü olmazsak başka insanlara nasıl faydamız dokunur ki. En güçlü biz olmazsak bize ihtiyacı olan insanları hayal kırıklığına uğratmış olmaz mıyız? Hayatımızda bize ihtiyacı olan bizi koşulsuz seven annemiz, babamız, kardeşlerimiz, sevdiğimiz adam yada kadın mutlaka vardır. Onlar için güçlü olmak zorundayız. Buna mecburuz. Bir silkelensek üstümüzde ki bütün ağırlıklardan kurtuluruz. Bir gayret etsek eminim en sonunda koca bir oh çekip çektiğimiz bütün üzüntülerin sıkıntıların bitişini keyifle izleyeceğiz. Suyun gücünü, azmini ve kudretini iliklerinize kadar hissetmeniz dileğiyle...

Yorumlar