Alışkanlıklar Ve Seçimler

               Görünen o ki insanlar hayatta hep bir şeyler istiyor ancak bazıları istedikleri şeyler için uğraşıp didiniyor, diğerleri istedikleri şeyleri ya hayal edip istemekle yetiniyor yada bunları başkalarının kendileri için yapmalarını bekliyorlar. Amacına ulaşanlar genellikle istedikleri şey için çaba sarf edenler oluyor. İnsanın kendisini mutlu edeceğine inandığı istediği ve sevdiği bir şey için uğraşması gerçekten çok zevkli bir şey. Çünkü amacına adım adım yaklaştığını bilmek ve bunu analiz etmek gurur verici bir durum. Edindiğim tecrübeler sayesinde şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim, insan amacını gerçekleştirmek için yapacaklarını alışkanlık haline getirirse bu süreç çok daha kolay işliyor. Çünkü herkes bilir ki alışkanlıklardan vazgeçmek çok da kolay bir şey değildir. Öyleyse iyi ve amacımıza hizmet eden şeyleri alışkanlık edinip hayatımızı daha kolay bir hale getirmek çok da zor bir şey olmasa gerek. Düşüncelerimize inanç tohumları ekip bu doğrultu da çalışmak hayatımızda ki öncelikli amaçlarımız olmalıdır. Elbette ki bu inanç tohumları boş ve boşa zaman harcanacak şeyler olmamalıdır. Ektiğimiz bu inanç tohumlarının günden güne nasıl yeşerdiğine ve büyüdüğüne şahit  oldukça öz güven depolarımız ağzına kadar dolacak ve çıktığımız bu yolda enerjimizi her daim en üst seviyede tutacaktır. 

Biraz durum ve düşünceden bahsedelim, insanın içinde bulunduğu durum mu düşüncelerini şekillendiriyor yoksa düşüncelerimi insanı belli başlı durumlara sokuyor. İnsan psikolojisi içinde bulunduğu duruma göre şekillenir. Çünkü içinde bulunduğumuz durum düşünce sistemimizi etkiler. Durumlar düşünme hızımızı, ruhumuzu, bedenimizi kısacası her şeyimizi etkiler. Öncelikle kendimiz için bir şeyler yapmak zorundayız. Her ne yapmak istiyorsak buna önce kendimiz inanmalı ve bu uğur da çaba sarf etmeliyiz ayrıca bu çabaları alışkanlık haline getirmeliyiz. Ancak o zaman istediklerimizi elde edebiliriz. Hayat bir seçimden ibarettir ne olmak istiyorsak yada neyi başarmak istiyorsak önce seçmek zorundayız. Ve seçtiğimiz yön doğrultusunda kendimizi buna hazırlamalı gelecek güzel günler için rotamızı her daim berrak ve görülebilir halde tutmalıyız. 

Başkalarının bizim hayatımız için söyledikleri kendilerine göre en uygun olandır. Önemli olan bizim kendi hayatımızın koşullarına göre ne söylediğimizdir. Çünkü bizim hayatımızı bizim düşüncelerimizi ve bizim yapabileceklerimizi bizden daha iyi hiç kimse bilemez. Kendi potansiyelimizi kendimiz bulmamız gerekiyor. Ancak o zaman kendimiz için yararlı olduğuna inandığımız şeyleri yapabiliriz. Bunu yaptığımızda herkes bize gıpta ederek bakar. Sırrımızı bunu nasıl başarabildiğimizi sorarlar biz de deriz ki tavsiye almamak, sadece kendi potansiyelimizi belirleyip bu doğrultuda çalışmak, çaba sarf etmek ve bunu alışkanlık haline getirmek hepsi bu.  Bunları başardığımızda başarabildiklerimize kendimiz bile şaşırırız. Bir diğer husus zamandır. Zamanı her daim verimli  kullanmak gerekir. Boşa geçmemesine dikkat edilmesi gereken bir kavramdır zaman. Çünkü düzeltilemeyen ve geri alınamayan iki şeyden biri zaman diğeri ölümdür. Öyleyse hadi seçimlerimizi yapalım ulaşmaya çalıştığımız her ne varsa çabalarımızı alışkanlık haline getirip hiç ayrılmayacak bir parçamız yapalım ve hayatımızın nasılda istediğimiz gibi gittiğini arkamıza yaslanıp keyifle izleyelim. Hepimizin hayatı boşa geçmeyecek kadar değerlidir. Yıllar sonra arkamıza dönüp baktığımızda keşkeler yerine iyi ki yapmışız dediğimiz bir dünya şey olsun. Geleceğe her daim huzurla, güvenle ve inançla bakmak dileğiyle mutlu yarınlar için mutlu şimdiler diliyorum...

Yorumlar