KENDİN OLMAK


              Kendin olmanın nasıl bir şey olduğunu kavradığında, asla eski sen olamazsın çünkü sen artık kendinle bir bütün olmuş olursun, bu sefer başkaları sen olmak ister. Peki ağlamaları susturmak yada bastırmak yerine, onlara neden olanları tespit edip var gücümüzle affetmeyi deneyip yeni bir sayfa açsak çok mu yorucu olur? Kim bilir...

İnsan kendi gözüyle görüp kendi yüreğiyle hissetme farkındalığını kavradığı vakit, istese başkasının gözünden göremez çünkü o artık olmuştur. 
İnsanın düştüğü kara deliğin adıdır bilinmezlik. neye, kime ve nasıl olduğunu bilmeden geçiyor bir çare ömrümüz. Keşge günler hep aydın olsa, yalnızlığın puslu mateminde demlenirken ruhlarımız, içimize şeker atıp aklımızı bulandırmasalar. Ölümün soğuk nefesini ensende hissetmiyorsan, bir çaren vardır, şayet hissediyorsan ruhunun ulaşacağı huzur için şükret. Karanlıkta özgür kalan ruhlar gibi dört bir yana savrulduk ne yapacağımızı bilemedik, belkide bilmek istemedik kolay geldi her şey umursamamayı seçtik, sorgulamadık '' banane'' dedik sırtımızı döndük. Geçmişte sırtımızı döndüğümüz her şey bugün karşımıza iki kat daha büyük bir sorun halinde çıktı. Darmadağın olmuş düşüncelerimizle, atarlı sözlerimizle hayata attığımızı sandığımız her tokat için bir çifte yedik. İşin garip tarafı yediğimiz çiftelerin farkında olduğumuzda vakit epey geçmişti.            
              Tarihten günümüze her felsefi akımda mutlaka söylenen hatta günümüzde ortaya çıkmış eski yazıtların üzerinde bile 'kendini bil'' diye bir söz vardır.Bu söz altı doldurulması gereken önemli bir söz olmalı ki bütün alimler,filozoflar,ve bir çok önemli şahsiyet tarafından bu kadar vurgulanmış.

 İnsan kendini en çok, kendiyle baş başa kaldığında ve geçmişe geleceğe takılmadan anda kalabildiğinde bilir. İçinde bulunduğunuz durumun gereklerini yerine getirdiğinizde, yaptığınız planlara sağdık kaldığınızda istikrarlı bir biçimde yaşadığınızda ve en önemlisi korkularınızdan arınmış olarak kendinizle bir bütün olduğunuzda yapabileceklerinize kendiniz bile şaşırırsınız. 

               O halde yapılacak şey bellidir. Şu an hangi durumda, ne halde, nerede, kiminle olduğunuzu boş verin.İçinize dönün gerçekten ne yapmak istediğinizi kendinize sorun. Sizi heyecanladıran canla başla o uğurda çaba sarf etmenizi sağlayacak şey her ne ise onun için hemen bir plan yapın. Ve bundan sonra atacağınız bütün adımlar o planı gerçekleştirme uğruna olsun. Hayatınızın nasıl değiştiğini nasıl mutlu ve heyecan dolu olduğunuzu bir seyirci gibi izleyin buna çok şaşıracaksınız... Korkmayın sadece yapın.
        


Yorumlar